20 september 2017

Arbetar under september med ett utbildningsmaterial för BVC kring ämnet små barn och varannanveckasboende efter separation. Det är fint att ämnet uppmärksammas på ett nytt vis. Barnpsykolog och forskare Malin Bergström visar på nya perspektiv: varannanveckaslivet för små barn kan funka hur fint som helst! Vi försöker visa hur.


05 september 2017

Nu är boken Hallongrottan – en bok om slidsex ute. Sexualupplysare Sandra Dahlén har skrivit och jag ritat en bok om slidan, en kroppsdel som fått oförtjänt lite plats i både skolundervisning och samhälle. Läs! Leopard förlag.


20 augusti 2017

Nu släpps Mucho más, första delen i en ny serie läromedel i spanska språket hos Liber förlag, och jag har illustrerat. När jag ritar ett läromedel tycker jag att den ska innehålla elever med olika ursprung och olika sorters kroppar, där ska finnas olika familjekonstellationer och andra perspektiv som breddar normen för de bilder som syns i läromedel. Vi illustratörer kämpar på för att förnya, modernisera och bredda bilden av människan i läromedelsvärlden!


12 maj 2017

Jag deltog under Vetenskapsfestivalen i Göteborg (13 – 14 maj) under rubriken Det kan alltid bli värre i ett scensamtal om pessimismens framfart med samtalspartners Henrik Ekengren Oscarsson (Prof, Statsvetenskap) och Ida Hallgren (Psykolog, doktorand, Filosofi, lingvistik och vetenskapsteori).


26 oktober 2016

Vinner GULD i seriebokskategorin i tävlingen Kolla!  för min bok Det kan alltid bli värre. Juryns motivering: ”Ett samlat grepp om den superneurotiska samtidsmänniskan. Tecknaren uttrycker sig väl i många tekniker, från foto till kollapsat broderi. Träffsäkert och roligt för en säkerligen stor, och behövande, målgrupp.”  Kolla 2016.

Vinner även Publikens pris för Orka Torka, motståndsinspiration från Facebookgruppen Family living – the true story.


27 maj 2016

Boken Mensen, en antologi om mens i ord och bild släpps i Norge på Gyldendal förlag. Jag deltar med broderi.


18 mars 2016

Jag deltar i samtal och scenframträdanden och författarsamtal på Leipzig bokmässa med min bok Family Living, den ostädade sanningen, som översatts till tyska för Edition Moderne förlag med titeln Family living, die ungeschönte Wahrheit.

editionmoderne.ch


11 mars 2016

Statens Medieråd ger ut ett pedagogiskt material till BVC-centralerna i Sverige, vilket är ett underlag för samtal med småbarnsföräldrar och barns och föräldrars medieanvändning. Jag skapar bildkort att diskutera utifrån.

Statens Medieråd


31 december 2015

Ett nära fyra år samarbete med it-företaget Knowit avslutas. Kvar finns en seriebok som jag och manusförfattare Stefan Thungren skapat: Dom kallar oss it-konsulter.

www.knowit.se